Művészlélek vagyok, ez már tinikoromban is megmutatkozott. A művészi önkifejezés különböző alkotásokban nyilvánult meg, úgy mint ruhatervezés, versírás, rajzolás, fotózás.

A Szegedi Tudományegyetem, Budapest Média Intézetén szereztem első diplomámat. Majd a Práter utcai Kézművesipari Iskola fényképész szakát is elvégeztem.
Számomra fontos volt, hogy a legjobb szakemberektől tanuljak. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen később egy híres magyar-amerikai fotóművésztől, Szipál Mártontól tanulhattam meg a portréfotózás rejtelmeit. A megkomponált kép szerinte az, amely a szemet vonzza. Ehhez bizony együttműködés, türelem, és profi felszerelés is szükséges.

Tudom, hogy nem született mindenki fotómodellnek, ezért segítek mindenben, hogy kihozzuk a maximumot. A másik fontos dolog a minőség és a fotómodell elégedett mosolya.
Szeretek emberekkel foglalkozni. Szeretek velük beszélgetni, érdekel a sorsuk, az életük. Ezért mentem el pszichológiát is tanulni, így váltam később mentálhigiénés szakemberré is.
Nagyon fontosnak gondolom, hogy a modelljeim ne feszengjenek, legfőképpen azért, hogy önmagukat tudják adni a fotózáson és természetes legyen a mosolyuk. A stúdió és a légkör kialakításánál így fontos szempont volt a barátságos környezet kialakítása.

Ne feledjük, hogy a műteremben vagy esküvőn készült fotók még csak nyersanyagok. A kép hosszú órák munkája után nyeri el a végső formáját. Gondolok itt a retusálásra, a képkivágásra, perspektíva korrekcióra, stb. A minden szempontból tökéletes kép is igényel utómunkát.

Sikerélményem van, hiszen ha nem lenne, nem csinálnám. Már 15 éve fotózok.
Célom az, hogy az emlékekről készült képet és fotóalbumot visszanézve, mindenkit elégedettség töltsön el. Ezért dolgozom és ettől válik teljessé a munkám.
Ha szükséged van egy profi fotóra, amivel elégedett vagy és büszkén vállalod, akkor várlak szeretettel:

Daniella

.

Publikációk

Emil Magazin

Lehetőségem nyílt egy tinédzsereknek szóló kiadványban a fotózás rejtelmeiről publikálni.

A kompakt fényképezőgépek terjedésével egyre több vállalkozó szellemű kis fotós született. Nekik írtam egy cikksorozatot a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. havonta, 200.000 példányban megjelenő kiadványában, hogy a hobbiszerű fotózásnál segítségükre legyek.

Portréfotográfia I.
A portréfotózás külön művészet, az “alapanyag” maga az ember. Nem elég egy fényképezőgép és egy modell. Az igazán jó képhez szükséges pár alapszabály ismerete. 1. rész
Tovább olvasok ...
Portréfotográfia II.
A portréfotózás külön művészet, az “alapanyag” maga az ember. Nem elég egy fényképezőgép és egy modell. Az igazán jó képhez szükséges pár alapszabály ismerete. 2. rész
Tovább olvasok …
Hogyan javítsuk fel fotóinkat? I.
Ha az otthon készített fotó nem tökéletes, némi utómunkával lehet javítani rajta. Ehhez olvashattok tanácsokat a cikkben. 1. rész
Tovább olvasok …
Hogyan javítsuk fel fotóinkat? II.
Ha az otthon készített fotó nem tökéletes, némi utómunkával lehet javítani rajta. Ehhez olvashattok tanácsokat a cikkben. 2. rész
Tovább olvasok …
Objektívek I.
Amikor valaki először vásárol objektívet, bizony nehéz kiigazodni a sok jelölés, számok és betűk között, melyik objektív mire is a legalkalmasabb. Ehhez írtam pár eligazító gondolatot.
Tovább olvasok …
VIP rovat: Szipál Márton fotómûvész
Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy híres magyar-amerikai fotóművésztől tanulhattam meg a portréfotózás rejtelmeit. Ő Szipál Márton. A vele készített interjút olvashatjátok itt.
Tovább olvasok …

Nők Lapja Café

TTD Fotózás – Őrült divat hódít a menyasszonyok körében – Tedd tönkre a ruhád!

A nagy napon minden nő a legszebb akar lenni. Híresen ügyelünk minden részletre, a sminkre, a frizurára, és legfőképpen a ruhára, amelyre életünk végéig vigyázunk. Legalábbis így volt ez addig, amíg be nem robbant az az új trend, amely a feje tetejére állította az esküvői hagyományokat.

Tovább olvasok …

Interjú a Gazdasági Rádióban

Az alábbi linkre kattintva meghallgathatja a Gazdasági Rádiónak adott interjúmat, melyben rólam és a fotózás rejtelmeiről beszélgetünk.

Interjú

Interjú a FIX Televízióban

A FIX Televíziónak adott interjúm – “Portréfotózás, azaz fókuszban az ember” témakörben: